Meyer Memorial Trust’s new headquarters is located in North Portland’s Albina District. It will occupy a three-story, 20,000-square-foot building due to rise on a 0.46-acre lot. Developing the project is Project ^ and it was designed by LEVER Architecture with O’Neill/Walsh Community Builders as the general contractor. The campus offers employees many amenities – a library, educational garden, and meeting spaces. Materials have been regionally harvested and locally manufactured, including mass plywood in the convening space from a central Oregon lumber mill. A sloping roofline will be one of the building’s most visible attributes, shaped to optimize solar access for a 50kW photovoltaic array. The project is targeting LEED v4 Platinum certification.

Categories: Current, Community

Sustainability Notes

  • Solar access for a 50kW photovoltaic array
  • Targeting LEED v4 Platinum certification